Moottoripyörissäkin ovat alkaneet yleistyä monet samanlaiset turvallisuusominaisuudet kuin autoissakin, kuten lukkiutumattomat jarrut.

Silti moottoripyörällä ajoon liittyy edelleen monenlaisia riskejä. Yksi riskitilanne on jyrkemmissä mutkissa, jos renkaan alle sattuu esimerkiksi hiekkaa, soraa tai märkiä lehtiä. Moottoripyörä saattaa lähteä luisumaan hallitsemattomasti.

Nyt Bosch on esitellyt uutta tapaa, jolla se pyrkii vähentämään tällaisten tilanteiden synnyttämiä riskejä.

Yhtiö on kehitellyt moottoripyörän kylkeen eräänlaisia suihkumoottoreita, jotka tasapainottavat pyörän kulkua tällaisessa tilanteessa. Boschin mukaan sen keksintö toimii kuin ”taikakäsi”.

Järjestelmä toimii niin, että moottoripyörän anturit havaitsevat, milloin rengas alkaa lipsua. Tällöin pyörän kyljessä olevasta suuttimesta päästetään purkautumaan kaasua, jonka voima riittää oikaisemaan pyörään.

Alla olevalla videolla Bosch on esitellyt keksintöään.

Ei ole tietenkään varmaa, että tällainen tulee koskaan oikeasti käyttöön myynnissä oleviin moottoripyöriin. Autojen turvatyynyn tavoin se on kertakäyttöinen, ja jos se sattumalta toimii väärässä paikassa, se voi aiheuttaa yllättäviä vaaratianteita.

Bosch on esitellyt samassa yhteydessä myös muun muassa muun liikenteen mukaan mukautuvaa vakionopeudensäädintä ja sokean kohdan varoituksi. Nämä ominaisuudet ovat tulossa Ducati Multistradaan ja KTM 1290 Super Dukeen, kertoo Engadget.