Olemme jo aiemmin kertoneet Škodan esittelevän tavallisen Kodiaqin rinnalle Kodiaq GT:n, sillä Kiinan suuret katumaasturimarkkinat tarvitsevat valtavasti myytävää. Niinpä Kiina on maailman ainoa maa, missä Škoda tarjoaa ostajille peräti neljä katumaasturivaihtoehtoa: Kamiq, Karoq, Kodiaq ja Kodiaq GT.

Škoda Kodiaq GT tulee yhtiön lippulaivaksi Kiinan markkinoilla, jotka ovat suurin kohde tšekkimerkin valmistamille autoille. Uuden tyylisuunnan mukaisesti uutuus on katumaasturi-coupé, mikä tarkoittaa epäkäytännöllisesti loivasti perää kohti laskevaa kattolinjaa.

Kuten kuvista nähdään, keulassa ei ole juurikaan eroa Euroopassa myytäviin Kodiaqeihin verrattuna. Sen sijaan siluetti ja perä ovat aivan erilaisia. Perässä on Kodiaq GT -tekstin alla on numero 380 ennen nelivetomerkkiä. Se kertoo kiinalaiseen tapaan mallimerkintänä auton vääntömomentin. Onhan luku paljon suurempi, ja siis komeampi, kuin tehosta kertova luku.

Hyvin varustetussa Kodiaq GT:ssä on vakiona muun muassa digitaalinen virtuaalimittaristo ja älykäs vakionopeussäädin. Moottoriksi voi valita ahdetun kaksilitraisen joko 137 tai 162 kilowatin tehoisena. Miedompi on etu- ja tehokkaampi nelivetoinen.

Virallisesti Škoda Kodiaq GT esitellään marraskuun puolessa välissä Guangzhoun autonäyttelyssä.