Viron kaavailut oman e-valuutan synnyttämiseksi saivat torstaina kylmän suihkun korkeimmalta mahdolliselta taholta Euroopassa.

Kuten Tekniikan Maailma taannoin kirjoitti, e-Resident-ohjelman johtaja Kaspar Korjus ehdottaa blogissaan maataan tuomaan e-kansalaisilleen käytettäväksi oman kryptovaluutan:

”On selvää, että kryptovaluutat ja muut blockchain-ratkaisut herättävät kiinnostusta e-kansalaistemme keskuudessa. Mitä tapahtuisi, jos Viro toisi saataville oman valtiollisen kryptovaluuttansa?” Korjus kysyy blogikirjoituksessaan.

”Estcoin” voisi Korjusin mukaan toimia hyväksyttävänä valuuttana kaikissa virolaisissa palveluissa ja myöhemmin koko maailmassa.

Asia ei kuitenkaan käy niin yksinkertaisesti, sanoi Euroopan keskuspankin pääjohtaja Mario Draghi torstaina tiedotustilaisuudessaan.

Euroopan keskuspankki on aiemminkin esittänyt huolensa kryptovaluuttojen noususta, koska ne voivat rapauttaa EKP:n kykyä hallita rahapolitiikkaa.

”Mikään maa ei ole ottaa käyttöön omaa valuuttaansa”, Draghi sanoi vastauksena kysymykseen. ”Euroalueen valuutta on euro.” Näissä asioissa Euroopan keskuspankin yli ei hevin kävellä, joten asia lienee loppuunkäsitelty.