Saksalainen autojätti Volkswagen aikoo tuoda markkinoille sähköautoja, jotka maksavat alle 20 000 euroa, kertovat muun muassa uutistoimistot Reuters ja Bloomberg.

Näin halvoilla autoilla Volkswagen voisi haastaa muun muassa Teslan, jonka Model 3 -auton lähtöhinnaksi on ilmoitettu noin 30 000 euroa. Näin halvaksi Tesla ei ole tosin saanut vielä painettua Model 3:n hintaa.

Reutersin mukaan Volkswagen aikoo muuttaa kolme autotehdastaan sähköautotehtaiksi. ”MEB Entry” -halpisautoa on tarkoitus valmistaa Emdenin tehtaalla. MEB viittaa yhtiön sähköautojen Modular Electric Matrix -perusrakenteeseen. Vuoden 2022 loppuun mennessä Volkswagenilla on suunnitelmien mukaan 27 uutta sähköautomallia, jotka on kaikki tehty MEB:lle.

Volkswagen tähtää halpoine sähköautoineen 200 000 auton tuotantomäärään. Lisäksi se aikoo tehdä toista I.D. Aero -nimistä sähköautomallia 100 000 kappaletta.

Volkswagen ei ole itse kommentoinut tietoja. Suunnitelmista on tarkoitus keskustella Volkswagenin hallintoneuvoston kanssa ensi viikolla, Reuters kertoo.

Tekniikan Maailma kertoi jo lokakuussa tarkemmin Volkswagenin sähköautosuunnitelmista. Jo tuolloin kerrottiin, että Volkswagen on ennustanut, että sen halvimman sähköauton hinta alittaa Tesla Model 3:n usealla tuhannella eurolla.