Enteitä nykyisiä tehokkaammasta Volkswagen Amarokista saatiin syksyllä 2017 Frankfurtin autonäyttelyssä esitellyn kahden koemallin muodossa. Niiden kolmelitrainen V6 TDI-moottori kehitti 190 kilowattia nykyisten mallien 165 kilowatin sijaan. Suurin vääntömomentti on kasvanut vain hivenen (30 Nm) 580 Newtonmetriin. Hetkellisesti moottorista saadaan ahtimen ylipaineella vielä kymmenen kilowattia enemmän voimaa.

Suomessa lähes kaikki Amarokit myydään automaattivaihteistolla varustettuna. Niinpä voidaan hyvällä syyllä sanoa, että uuden mallin voimalinja on samanlainen, sillä voima välitetään 8-vaihteisen automaatin kautta kaikille neljälle pyörälle.

Tehokkaimman moottorin saa vain parhaimpiin varustetasoihin eli Highlineen ja Aventuraan. Jälkimmäisessä on 20-tuumaiset pyörät ja tukevampi alleajosuoja. Ohjaamo painottaa mustalla värityksellään urheilullisuutta ja istuimissa on nappanahkaverhoilu. ”Super” Amarokiin saa uuden vihreän värin ja pari mattaväriä.

Volkswagen on aloittanut uuden Amarokin myynnin Saksassa ja Iso-Britanniassa. Suomeen sitä tuskin saadaan, ainakaan kovin suurta määrää. Hinta nousee sen verran korkeaksi, että se pitää potentiaaliset ostajat loitolla.