Yksi automaailman ikoneista on Volkswagenin pikkubussi, josta on ainakin Iso-Britanniassa tullut myyntiin Business-versio.

Volkswagen Caravellen Business-mallia kuvaillaan liikkuvana kokoushuoneena, jossa on kaikki onnistuneessa yritystapaamisessa tarvittavat varusteet. Autossa on nopeasti yleistyneen Bluetoothin lisäksi langaton internet-verkko ja kaikki tämä on yhdistetty ylelliseen ilmapiiriin. Istuimet on verhoiltu korkeatasoisella nappanahalla ja sisustuksesta löytyy brittityyliin jalopuuta.

Istuinpaikkoja on kuudelle, sillä etuistuinten lisäksi myös takaosan ”loungessa” on erilliset istuimet, joissa on säädettävät pöydät. Muiden Caravelle-pikkubussien tapaan keskimmäiset istuimet voi kääntää myös selkä menosuuntaan, jolloin takana istutaan vastakkain. Taaimmaisten istuinten keskellä on jääkaappi virvokkeita varten.

Tavarankuljetukseen ja matkailuun tarkoitettuihin versioihin verrattuna tämä liikkuva toimisto poikkeaa myös ylellisellä ulkonäöllään. Tummennetut ikkunat suojelevat matkustajien yksityisyyttä ja 17-tuumaiset aluvanteet näyttävät muuten vaan mukavilta.

Matka taittuu tarpeen vaatiessa reippaasti, sillä moottorina on 132 kW kehittävä 2,0-litrainen tuplaturbodiesel ja sen kanssa Business-mallin vakiovarusteena kaksoiskytkinvaihteisto. Yhdistetty kulutus on 8,1 l/100 km ja CO2-päästöt 214 g/km. Auton saa joko etu- tai nelivetoisena.

Caravelle Businessin hinnat alkavat Iso-Britanniassa 70 000 eurosta ilman alv:tä. Suomeen sitä on turha odottaa, sillä autoveromme nostaisi hinnan pilviin. Täällä on paljon järkevämpää ottaa lähtökohdaksi pakettiauto ja antaa suomalaisen yhtiön tehdä siihen upea sisustus.