Ensimmäiset salakuvat toisen sukupolven kiinalaisesta Volkswagen Passatista alkoivat kiertää internetissä kesällä. Nyt Volkswagen on julkaissut viralliset kuvat Kiinan uudesta Passatista. Tärkein muutos aiempaan on se, että myös Kiinassa aletaan käyttää Volkswagen Groupin MQB-perusrakennetta. Tähän saakka sikäläinen Passat tehtiin vanhemmalle pohjalle.

Sukupolvenvaihdoksen myötä Passat kasvaa reilusti. Sen akseliväli on 2,871 metriä, mikä on 80 mm enemmän kuin Euroopassa myytävässä sisarmallissa. Korin pituus on nyt peräti 4,933 metriä, missä on kasvua edeltäjään verrattuna kuusi senttiä, ja samalla auto on 16 senttiä eurooppalaista pidempi. Kiinassa neliovinen porrasperä on ainoa myynnissä oleva korivaihtoehto.

Muotoilussa on yhtäläisyyksiä Arteoniin sekä vain Kiinassa myytävään Volkswagen-malliston lippulaivaan Phideoniin. Passat siirtyy sekä ulkonäöltään että sisustukseltaan selvästi pykälää korkeammalle kuin ennen. Ainakin kuvien perusteella takana matkustavilla on runsaasti jalkatilaa.

Varustukseen kuuluvat nyt led-ajovalot. Ohjaamossa on digitaalimittaristo ja 10,25-tuumainen kosketusnäyttö, joten näiltä osin Passat ottaa eron kiinni kiinalaisvalmistajien malleihin. Ainakin parhaiten varustelluissa versioissa on lisäksi sähköllä säädettävät etuistuimet, kaksialueinen automaatti-ilmastointi, mukautuva vakionopeudensäädin ja pysäköintiavustin. Etuistuimiin saa sekä lämmityksen että jäähdytyksen.

Moottorina vuosimallin 2019 Passatissa on kaksilitrainen TSI joko 137 tai 162 kilowattia, ja molempien kanssa autossa on 7-vaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto. Tehokkaammassa versiossa on mallimerkintä 380 TSI, jossa numerot tulevat vääntömomentista. Myöhemmin kolmanneksi vaihtoehdoksi tulee lataushybridi, jossa 1,4-litraisen bensiiniturbon ja sähkömoottorin yhdistelmä kehittää 155 kilowattia ja 400 Nm.

Kiinassa Passatin valmistaa SAIC-VW. Nyt Pohjois-Amerikassa odotetaan mielenkiinnolla, onko ensi vuonna esiteltävä Yhdysvalloissa tehtävä täysin uusi Passat samanlainen kuin kiinalaissisarensa.

Myös Euroopassa Volkswagen Passat on muuttumassa, sillä vuonna 2019 esitellään päivitetty Passat, joka kehittyy sekä ulkonäöltään että tekniikaltaan.