Kiinassa on liikkeellä ensimmäiset kuvat uudistuneesta Volkswagen Passatista, joka on saanut keulaansa melkoisesti Arteonin ilmettä.

Yhtäläisyyttä on myös ainoastaan Kiinassa myytävään vähän pienempään Lavidaan. Kookas, kromattu puskuriin saakka ulottuva etusäleikkö ja ledivalot ovat kaikkien kolmen yhteispiirteitä.

Shanghai-Volkswagenin valmistama kiinalainen Passat ei kuitenkaan ole Euroopassa myytävän sisarmalli, vaan se perustuu Yhdysvalloissa valmistettavaan autoon. Kiinalais-Passat on jopa jenkkisisartaan suurempi, sillä akseliväli on 2,87 metriä ja kori on muutaman millimetrin vajaat viisi metriä pitkä.

Moottorina Kiinassa myytävässä Passatissa on joko 135 tai 162 kilowattia kehittävä nelisylinterinen 2,0-litrainen bensiiniturbo. Niiden rinnalle on tulossa lähiaikoina lataushybridi (vrt. Passat GTE).

Euroopassa on nähty ensimmäiset kuvat vahvasti peitellystä uudistuvasta vuosimallin 2019 Passatista. Tärkeimmät parannukset ovat teknisiä, sillä lataushybridi GTE:n litiumioniakun energiasisältöä nostettaneen, minkä jälkeen autolla voi ajaa pidempään pelkällä sähköllä. Mallisarjaan on tulossa myös lippulaivaksi R-malli, jossa on ahdettu V6-moottori.