Volkswagenilla on pitkä historia niin Golf Cabrioletin kuin Golf GTI:n kanssa, mutta vasta nyt nuo kaksi asiaa yhdistetään.

Ensi viikolla Geneven autonäyttelyssä Volkswagenin osastolla on monelle mieluinen auto, nimittäin Golf GTI Cabrio. Siinä yhdistyy urheilullisuus ja avoautolla ajamisen riemu. Nopeutta riittää suorituskyvyn lisäksi katon toiminnassa, sillä muiden Golf Cabrioletien tapaan se nousee ja laskeutuu alle kymmenessä sekunnissa.

Maantiellä auto kulkee vinhaa tahtia, sillä 2,0-litrainen ahdettu moottori kehittää 155 kW ja 280 Nm väännön. Sen avulla auto kiihtyy nollasta sataan 6,9 sekunnissa (0,4 sekuntia umpinaista hitaammin) ja saavuttaa 236 km/h huippunopeuden. Uutuuden myynti alkaa vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

Toisena uutuutena Volkswagenilla on Polo GT Blue, joka on merkin ensimmäinen malli uudella sylinterien lepuutusjärjestelmällä varustetulla 1,4 TSI-moottorilla. Audi A1 Sportbackin yhteydessä esitelty uusi moottorihan kehittää 103 kW ja sen kulutus on uuden järjestelmän kanssa 0,4 l/100 km pienempi kuin ilman sitä.