Tähän saakka Volkswagenilla on ollut myynnissä vain Golf R, jossa kaksilitraisesta moottorista on puristettu uusimmassa versiossa 228 kilowattia. Ne välitetään nelivedon kautta tiehen, joten auto liikkuu sangen rivakasti kaikissa olosuhteissa.

Nyt Volkswagenilla on tultu siihen tulokseen, että tuollaiselle vaihtoehdolle olisi kysyntää muissakin mallisarjoissa. Tulevista malleista ensimmäisenä myyntiin on tulossa Tiguan R, joka on testeissä, ja se on päätynyt osin peitettynä salakuvaajien kohteeksi. Sen keulalle asennetaan sama moottori kuin Golf R:ssä ja myös Cupra Atecassa.

Seuraavana vuorossa on T-Roc R, joka on siis muovattavissa moneen lähtöön. Pari päivää sitten kerroimme nimittäin Volkswagenin päätöksestä tehdä T-Rocista myös avoauto.

Hurjin uusi Volkswagenin R-malli, ainakin teholtaan, on Arteon R. Volkswagen kertoi viime vuonna, että tulossa oleva nopein Arteon päihittää suorituskyvyllään Porschen kesyimmät Panamera-mallit. Arteoniin asennetaan kahdella ahtimella piristetty V6-moottori, joka kehittää yli kolmesataa kilowattia.