Lähtökohtana kookkaalle Californialle on Volkswagenin Crafter, jonka kattoa on korotettu. Katto on suurimmalta osin lasia, minkä ansiosta matkustamoon saadaan runsaasti valoa. Katon muotoilussa on otettu huomioon ilmanvastus, jotta matkailu ei kuluttaisi liikaa polttoainetta.

Koemallissa on etuistuinten lisäksi takapenkki, jonka voi kääntää 180 astetta, kun auto halutaan muuttaa liikkumisen sijaan asunnoksi. Volkswagen lupaa, että tilaa riittää ja autossa on myös täysimittainen kaksi metriä pitkä mukava vuode.

Keittiöllekin on saatu auton koko huomioiden kohtuullisesti tilaa. Varustukseen kuuluvat kaksiliekkinen liesi, allas ja jääkaappi. Keittiössä on paljon säilytystilaa ja laajennettavia työtiloja ruoanlaittoon.

Matkailuautojen tapaan California XXL:ssä on vielä pieni yhdistetty kylpyhuone ja vessa, jossa on suihkun lisäksi myös pois käytöstä kääntyvä pesuallas.

Volkswagen ei kerro vielä California XXL:n tulosta markkinoille. Tyylikäs auto vaikuttaa kuitenkin niin valmiilta, että se voidaan ottaa tuotantoon jos innokkaita asiakkaita riittää.