Nopeasti kasvavat katumaasturimarkkinat ovat kaikille autonvalmistajille erittäin kiinnostavat, ja nyt Volkswagen on päättänyt vallata ne Suomessa.

Uusi Volkswagen T-Roc (lue Tekniikan Maailman taannoinen Ajettua-juttu) kuuluu kompaktien katumaasturien sarjaan, mutta perusrakenne on pykälää kookkaammasta autosta eli Golfista. Hinnan arvioitiin etukäteen asettuvan parituhatta euroa vastaavien Golfien yläpuolelle, mutta tänään julkaistu hinnasto paljasti melkoisen pommin.

Volkswagen T-Rocin perusmoottori on 1,0-litrainen ja se kehittää 85 kilowattia. Hintaa autolla on perusvarustein 23 650 euroa eli se on viisisataa euroa vastaavaa Golfia halvempi. Varustetasot ovat samanlaiset kuin toisessa saksalaismerkin elämäntapa-autossa Arteonissa eli perusmallin rinnalla ovat Style ja Sport.

Style-varusteisen T-Rocin hinta on perusmoottorilla 25 966 euroa ja silloin autossa ovat mm. vakiona 16-tuumaiset kevytmetallivanteet ja mukautuva nopeudensäädin. Vaihtoehtona on myös 1,5-litrainen 110 kilowattia kehittävä moottori, jolloin hinta on 27 589 euroa.

Alussa kaikissa Suomeen tuotavissa dieselmoottorisissa T-Roceissa on keulalla 110 kilowatin tehoinen kaksilitrainen TDI. Niissä perusvarustus on Style ja hinnat lähtevät 32 643 eurosta. Parintuhannen euron lisäpanostus tuo autoon kaksoiskytkinvaihteiston ja lisäämällä vielä toiset kaksituhatta euroa saa Sport-varustetason. Se tuo tullessaan digitaalisen mittariston, tuumaa suuremmat pyörät, automaatti-ilmastoinnin ja muuta mukavaa.

Tämä on vasta alkua, sillä mallisarja kasvaa myöhemmin niin, että kaksoiskytkinvaihteiston saa myös bensiinimoottorien kanssa. Lisäksi tulossa ovat huippumalleiksi 140 kilowattisella bensiini- tai dieselmoottorilla varustetut versiot.