Kaksi kuukautta sitten uuden Touaregin esittelytilaisuudessa Kiinassa Volkswagen näytti myös kaksi katumaasturien koemallia. Toinen niistä oli nimeltään Powerful Family SUV Concept. Nyt tuo auto on saanut nimen, joka on Tharu.

Uusi Volkswagen Tharu näyttää hyvin tutulta, eikä ihme. Se on nimittäin Škoda Karoq, jonka keula ja perä on muotoiltu hivenen uudelleen. Edestä uutuus muistuttaa Teramontia tai Atlasta, ja linjoista voi löytää myös Tiguanin. Ja samat sanat voidaan toistaa perän muodoista.

Tharu ei ole mitoiltaan aivan yksi yhteen Karoqin kanssa, vaan akseliväliä on Volkswagenissa venytetty viidellä sentillä 2,688 metriin. Kori on 4,453 metrin pituinen ja etenkin pidemmän akselivälin ansiosta takamatkustajille on runsaasti tilaa.

Moottoriksi tarjotaan 1,2- tai 1,4-litrainen bensiiniturbo, joiden tehot ovat vastaavasti 85 ja 110 kilowattia. Niiden kanssa saa 7-vaihteisen kaksoiskytkinvaihteiston.

Uusi Volkswagen Tharu esitellään Kiinassa virallisesti lähikuukausina, ja myynti alkaa tämän vuoden puolella. Volkswagen harkitsee Tharun myymistä myös Etelä-Amerikassa, jossa myytävät autot valmistettaisiin Argentiinassa.

Kuvat: CarNewsChina