Made in China -merkintä tuotteessa on heikon laadun tae. Tai niin ainakin on pitkään ajateltu.

Siksi onkin vaikea uskoa, että Kiinassa valmistettaisiin laadukkaampia autoja kuin Euroopassa. Mutta niin on asian laita, ainakin mikäli uskomme Volvon muotoilujohtaja Robin Pagea.

”Olemme huomanneet Kiinassa valmistettujen autojen olevan laadultaan Euroopassa valmistettuja parempia”, Page kertoo australialaiselle Go Auto -sivustolle.

Page toteaa monien olleen huolissaan Volvo-autojen laadusta sen jälkeen kun yhtiö alkoi siirtää tuotantoaan Kiinaan. Laatuhuolet kuitenkin hälvenivät välittömästi tuotannon alkamisen jälkeen.

”Totta puhuen, jos puhut eurooppalaisten valmistajien kanssa, he kertovat panostaneensa automaatioon niin paljon, että tuotantoa ei voi säädellä manuaalisesti.”

”Kiinassa tehtaalla on enemmän henkilöstöä ja vähemmän automaatiota, mikä mahdollistaa tiukemman toleranssin… Ja hienosäätöjen tekemisen.”

Page toteaa, että ero ei ole suuri, mutta vertailussa Euroopan tehtaiden kanssa ”Kiina on aika hemmetin hyvä”.

Volvo alkoi viedä Kiinassa valmistettuja autoja kansainvälisille markkinoille vuonna 2014. Esimerkiksi Volvo-malliston lippulaiva S90 valmistetaan Kiinassa. Yhtiö on ilmoittanut myös valmistavansa ensi vuonna markkinoille saapuvan ensimmäisen sähköautonsa Kiinan tehtaillaan.

Aiheesta uutisoi CarScoops-sivusto.