volvo logo

Volvo perustettiin vuonna 1915 osaksi ruotsalaista laakereita valmistavaa SKF-yhtiötä. Latinaksi Volvo tarkoittaa ”minä pyörin” ja SKF rekisteröi sen käyttöönsä jo vuonna 1911. Volvo AB:n ja Volvo Bilar -yhtiöiden katsotaan kuitenkin syntyneen vuonna 1927, kun ensimmäinen auto valmistui. Henkilöautoja tuottava yksikkö erotettiin yhtiössä täysin vuonna 1999, jotta se voitiin myydä Fordille. Yhteistyö ei sujunut osapuolia tyydyttävällä tavalla, joten vuonna 2010 Volvon henkilöautotuotanto siirtyi nykyiselle omistajalleen, kiinalaiselle Geely Holding Groupille.

Ruotsalaiset asiakkaat ovat aina arvostaneet turvallisuutta, minkä takia Volvo toi ensimmäisenä autonvalmistaja vakiovarusteeksi mm. laminoidun tuulilasin (PV444), etuistuimien kolmipisteturvavyöt (Amazon) ja sivuturvatyynyt. Volvo on ollut Suomessa hyvin suosittu jo 140- ja 240-sarjoista lähtien. Myyntimalleissa nollan tilalla oli numero kertomassa ovien määrästä. Etuvetoaikaan Volvo siirtyi suurissa autoissa mallin 850 myötä.

Fordin aikakautena vietetyn tyvenen jälkeen Volvo on saanut lisää puhtia tuotekehitykseen ja on uusimassa nopeaan tahtiin mallistoaan. Ensimmäisenä siitä on tullut myyntiin XC90, jota seuraavat S90- ja V90-mallit. Seuraavassa vaiheessa käydään S60-, V60- ja XC60-mallien kimppuun. Viimeisenä on vuorossa vuonna 2012 esitellyn V40-mallin seuraava sukupolvi.

Lue myös:

Näytä kaikki Volvo-aiheiset artikkelit

Katso myös autohinnastosta eri mallien myyntihinnat.