Siinä missä Euroopassa ja Suomessa valitaan vain yksi Vuoden Auto, Pohjois-Amerikassa eri sarjojen määrää kasvatettiin tänä vuonna kahdesta kolmeen. Henkilöautot jatkavat omana sarjanaan, mutta erilaiset umpi- ja avolavapakettiautot erotettiin omaksi sarjakseen katumaastureista ja tila-autoista. Pohjois-Amerikka ehti ensimmäisenä julkistaa Vuoden Auto 2017 -ehdokkaat.

Niitä on 43 kappaletta, joista valtaosa eli 29 henkilöautojen kategoriassa. Katumaastureissa ehdokkaita on kaksitoista ja pakettiautoluokassa neljä. Määrä voi vielä muuttua, mikäli jokin uutuus ei ehdi markkinoille ajoissa tai jos joltain valmistajalta tulee vielä viime hetken yllätys. Pohjois-Amerikassa ollaan aika jalomielisiä sen suhteen, että uudistus tai mallisarjan uusi versiokin riittää ehdokkuuteen.

Ehdokkaiden määrää vähennetään ensimmäisellä kierroksella. Toisen karsintakierroksen jälkeen joulukuun kuudentena ilmoitetaan, mitkä kolme ovat päässeet kussakin luokassa jatkoon. Ja kolmannessa vaiheessa voittajat paljastetaan tammikuus…

Tilaa ja lue tämä artikkeli

sekä vaikka kaikki TM:t vuodesta 1953 alkaen.

Tilaa Kirjaudu