Rajatun Xbox Insider -testiohjelman jäsenet pääsevät testaamaan uunituoretta päivitystä, jonka myötä konsoliin kytkettyä hiirtä ja näppäimistöä voi hyödyntää ohjaukseen.

Siitä kerrottiin vain kahdella rivillä viimeisimmän ohjelmistopäivityksen sisällysluettelossa.

Teknisesti Xbox One on muutenkin ollut jo pitkään kuin Windows 10:n varassa toimiva pc.

Ensi alkuun kokeellinen ohjaustapa toimii vain Warframe-pelissä, mutta ominaisuuden myötä pää on nyt ikään kuin avattu.

Osa pelaajista on toivonut mahdollisuutta hiiren käyttöön peleissä, sillä se tuo lisätarkkuutta sekä nopeutta varsinkin kokijan silmistä kuvattuihin räiskintäpeleihin.

Lisäksi tietokoneista tuttu hiiren ja näppäimistön yhdistelmä mukavoittaa pelien käyttöliittymän hallintaa, koska haluttuun kohteeseen pääsee suoraan käsiksi.

Microsoftin ei kuitenkaan kannata yhtään hätäillä asian kanssa.

Hiiren ja näppäimistön yhdistelmä tuo ”pädiin” verrattuna niin selvän taktisen edun, että ohjelmistotukea ei kannata tuoda kaikkiin peleihin. Tai sitten kilpailullisemmissa peleissä pitäisi olla omat kilpasarjat ohjaustavan mukaan.

Eipä silti, näppäimistön ja hiiren yhdistelmä ei korvaa perinteistä peliohjainta.

Konsolilla pelataan usein juuri siksi, että peliohjaimeen on helpompi tarttua. Niinpä ominaisuus näyttäytyy tässä vaiheessa lähinnä lupaavana bonuksena, josta voisi vastaisuudessa saada tiettyä lisäarvoa esimerkiksi hidastempoisissa strategia- ja roolipeleissä.

Koska Xbox Insider on testiohjelma, uusi hiiriohjaus voi myös jäädä suunnittelupöydälle.

Toisaalta nuo pelit ovat joka tapauksessa parhaimmillaan tietokoneella, joten nähtäväksi jää, mitä ominaisuudella ylipäätään tavoitellaan vai onko kyse vain alustavasta testikokeilusta, joka ei johda mihinkään.

Pyrkiikö Microsoft hiljalleen ikään kuin tasaamaan pelitietokoneen ja Xbox One -konsolin ominaisuuksia, kunnes Xbox One muutetaan erillisestä laitealustasta pc-tietokoneella eläväksi ohjelmistopalveluksi?

Tai kenties Microsoft suunnittelee tuovansa myöhemmin myyntiin jonkinlaisen näppäimistön ja kosketuslevyn sisältävä yhdistelmälaitteen Xboxille, kuka tietää.