Amazon Fire TV Stick 4K on hdmi-tuloliitäntään kytkettävä pieni mediatoistin, joka osaa samat temput kuin tuoretta sukupolvea edustava älytelevisio. Sen avulla saa käyttöönsä enemmän tai vähemmän kaikki netin suoratoistopalvelut.

Laite perustuu Android 7.1 -pohjaiseen Fire OS 6 -käyttöjärjestelmään.

Lisäksi mukana tulee uusi kaukosäädin, jota voi käyttää sekä perinteiseen tapaan että Alexa-tekoälyn avulla. Näin volyymia saa säädettyä ääniohjauksella, minkä lisäksi apuria voi hyödyntää tiedonhaussa tai esimerkiksi tuloliitännän vaihtaakseen.

Muiltakin osin Amazon Fire TV Stick 4K vaikuttaisi edustavan mediatoistimien laiteluokan kärkeä.

Laitteessa on MediaTekin neliytiminen MT 8695 -piiri, puolitoista gigatavua muistia ja kahdeksan gigaa tallennustilaa. Lisäksi siinä on kattavat tietoliikennesovittimet (bluetooth 5.0 ja wlan 801.11ac 2×2 MIMO), ja langallisen lähiverkkoliitännän saa vielä lisävarusteena.

Uutuus yltää 3840 x 2160 pisteen 4k-kuvatarkkuuteen (60 Hz) ja toistaa laajasävykuvaa eri muodoissaan (hdr 10/10+, HLG ja Dolby Vision). Lisäksi se hallitsee Dolby Atmos -äänijärjestelmän ja yleisimmät mediaformaatit.

Tarkempia teknisiä yksityiskohtia voi silmäillä Amazonin tekniikkasivuilta. Ainoana kauneusvirheenä on ulkoinen virtalähde.

Amazon Fire TV Stick 4K saapuu myyntiin marraskuussa noin 50 dollarin hintaan. Suomen saatavuuteen liittyvät yksityiskohdat varmistuvat syksyn aikana.