Yhdysvaltain ajoneuvoturvallisuuslaitos IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) on tehnyt järkyttävän löydön nykyisin tuotannossa olevien autojen rakenteista.

Ne on suunniteltu törmäyskokeita varten niin, että kuljettajan puoli on vahvempi ja kestää törmäyksen paremmin kuin matkustajan puoli. Asia tuli esiin ensin täysikokoisissa avolavoissa, sitten pienemmissä katumaastureissa ja nyt se paljastui taas uusimmassa kahdeksan täysikokoisen katumaasturin törmäystestissä.

IIHS:n järjestämä koe on auton rakenteille erittäin vaativa. Siinä ajetaan 40 mailin eli 64 km/h nopeudella neljäsosa keulasta päin estettä, joka voisi olla käytännössä toinen auto, puhelinpylväs tai vastaava.

Kaikki kahdeksan autoa antavat matkustajille hyvän suojan kaikissa muissa tilanteissa, mutta Ford Explorerin ja Jeep Grand Cherokeen rakenteet pettivät tässä testissä. Niissä etumatkustajalla olisi suuri riski loukkaantua vakavasti pään, lantion ja jalkojen osalta.

Ford Explorerissa keulan rakenne petti sekä kuljettajan että etumatkustajan puolella tässä osittaisessa keulatörmäyksellä. Oven kiinnityspisteet tulivat lähes puoli metriä taaksepäin. Jeep Grand Cherokeessa alempi oven kiinnitys työntyi neljännesmetrin taaksepäin ja testinukke iski päänsä kojelautaan etuturvatyynystä huolimatta. Vielä pahempaa oli, että ikkunaturvatyyny ei lauennut ja ovi aukesi.

Honda Pilot sai arvosanan hyväksyttävä, mutta siinäkin etumatkustaja löi päänsä kojelautaan. Hondan lisäksi Nissan Pathfinder ja Toyota Highlander arvosteltiin hyväksyttäviksi. Hyvän eli parhaan arvosanan saivat GMC Acadia, Kia Sorento ja Volkswagen Atlas. GMC:ssä ja Kiassa rakenteen muutos oli vain vajaat kymmenen senttimetriä.