Jaguar Land Rover on perustanut Special Operations -yksikön täyttämään asiakkaiden hankalimmatkin toiveet.

Muiden huippuvalmistajien mallia seuraten nyt myös Jaguar Land Roverilla on erillinen yksikkö, mistä asiakas saa tilattua periaatteessa aivan mitä tahansa. Special Operations valmistaa JLR:n tiedotteen mukaan kaikkein ylellisimmät ja suorituskykyisemmät yksilöt sekä rajoitettuja eriä keräilymalleiksi suunniteltuja autoja.

Henkisenä lähtökohtana ovat saksalaisvalmistajien AMG, M ja Quattro, minkä lisäksi mallia on varmasti haettu brittivalmistajilta, kuten Aston Martinilta, Bentleyltä ja Rolls-Roycelta. Uuden Special Operations -yksikön alaisuuteen kuuluu myös erikoismallien huolto ja restaurointi. Lisäksi sen kautta myydään historiallisten mallien osia sekä kaikenlaisia merkkituotteita.

JLR investoi uuteen West Midlandsiin perustettavaan Tekniseen keskukseen, joka on lähellä yhtiön pääkonttoria. Siellä työskentelee aikanaan 150 JLR-spesialistia. Työn kuvaan kuuluu myös autojen personointi, formula 1 -tyyliset siirreltävät työpisteet sekä täysin automatisoitu maalauslinja. Lisäksi Coventryyn Browns Lanelle perustetaan korjaamo, jossa muun muassa tehdään kevyet E-Typet ja vastaavia tulevaisuuden projekteja.

Ensimmäinen Special Operationsin malli on huomenna Goodwood Festival of Speedissä esiteltävä Jaguar F-Type Project 7, joka on kaikkien aikojen nopein ja tehokkain tuotantomalli. Sen mekaanisesti ahdettu 5,0-litrainen V8-moottori kehittää 422 kW ja auto kiihtyy nollasta sataan 3,9 sekunnissa. Alusta on muutettu suorituskykyä vastaavaksi ja autossa on muun muassa hiilikuitujarrut.

Erikoismallia valmistetaan vain 250 kappaletta, joiden toimitus asiakkaille alkaa vuoden 2015 puolessa välissä.