Sillä on ollut ajan mittaan monta nimeä, mutta nykyinen Mercedes-Benz CL on suoraan alenevassa polvessa 300 S.

Vuonna 1952 Saksa alkoi elpyä toisen maailmansodan tuhoista ja autonvalmistajat olivat tuomaan markkinoille ylellisempiä vaihtoehtoja. Yksi niistä oli kaksiovinen 300 S, jonka synnystä on kulunut 60 vuotta. Juhlan kunniaksi Mercedes-Benz on tuonut myyntiin CL-sarjaan Grand Edition -varustepaketin.

Erikoimalliin on valittu varusteita, jotka löytyvät Mercedes-Benzin autojen personointiin tarkoitetusta designo-valikoimasta. Sellaisia ovat kolme korin erityistä väriä, joilla on komeat nimet: platinanmusta metalli, mokanmusta metalli ja magnonsävyinen kashmirinvalkoinen mattaväri, joka on kuvassamme. Koriin on lisätty osia AMG:n Sports-paketista ja alle on asennettu 20-tuumaiset viisi- tai 10-puolaiset vanteet.

Sisälle voi valita mieluisimman kolmesta designo-nahkaväristä ja sisustusta on muutenkin ryyditetty pienillä parannuksilla. Grand Edition -varustuksen saa kaikkiin tavallisiin CL-versioihin (ei AMG) ja sen lisähinta on Mercedes-Benzin lisävarustehinnat huomioiden kohtuullinen. Saksassa ilman alv:tä hinta on 4 850 euroa, joten Suomessa puhutaan autoveroineen tietenkin aivan eri luokan summasta.