Samaan aikaan, kun Suomessa juhlittiin juhannusta, pidettiin kansainvälinen Vespojen kokoontumisajo Hasseltissa, Belgiassa.

Pääparaatiin osallistui yli 3 000 Vespalla ajavaa kaikkialta maailmasta tämänvuotisessa Vespa World Days -tapahtumassa. Vespalla ajavia tai niitä muuten harrastavia oli 21 eri maasta ja 74 vuotta erotti nuorimman ja vanhimman osallistujan toisistaan. Pisimmän matkan taivalsi venäläinen vespailija, jonka matkamittariin kertyi (yhteen suuntaan) 1 700 kilometriä.

Kilpailua käydään joka vuosi siitä, mistä maasta on eniten osallistujia. Voiton vei perinteiseen tapaan Italia 318 osallistujalla ennen rajantakaista Saksaa ja isäntänä toiminutta Belgiaa. Suuria delegaatioita osallistui myös Etelä-Ranskasta, Espanjasta ja Portugalista.

Paikalle oli saapunut kaikki tuotannossa olleet Vespat vuodesta 1946 tähän päivään. Osallistujat innostuivat Elegance-kilpailusta, johon osallistuivat hienoimmat ja pisimmälle rakennetut yksilöt. Siellä nähtiin myös Vespa 400 auto, joita on Italiassa jäljellä enää 90 kappaletta.