Kerroimme viime torstaina, että Mecumin huutokaupassa Indianapoliksessa myydään lauantaina uusi Ford GT. Kuten ennakkoon arveltiin, auto oli huomion keskipisteessä ja sen hinta kiipesi kattoon.

Auton alkuperäinen omistaja, joka ei ole tullut julkisuuteen, maksoi autosta 450 000 dollaria. Myynti- eli vasarahinta oli 1,5 miljoonaa dollaria, jonka päälle tulevat huutokauppatalon palkkio, veroja ja auton rahti. Lopullinen kauppahinta oli siten noin 1,7 miljoonaa dollaria.

Erikoiseksi tuon Ford GT:n huutokauppaamisen teki se, että jokainen ostaja oli allekirjoittanut sopimuksen, jossa he lupasivat pitää autoa kaksi vuotta ennen sen myymistä.

Ensimmäinen tästä sopimuksesta lipsunut oli vapaapainija John Cena, jonka Ford haastoi oikeuteen. Oikeudenkäynti on edelleen kesken, mutta tämän hopeamustan GT:n myynti voi muuttaa koko tilanteen.

Ennen Ford GT:n myyntiä Mecumin edustaja vahvisti, että oikeuden tuomari oli antanut heille luvan myydä auto. Toisin sanoen kulissien takana oli tapahtunut paljon. Luultavasti Ford oli yrittänyt estää auton huutokauppaamisen. Mutta lopputulos oli, kuten Mecumin edustaja sanoi: ”Sinä tarjoat, sinä ostat, se on sinun. Tämä on Yhdysvallat, jokainen voi myydä ja ostaa mitä haluaa.”

Vain seitsemän mailia eli yksitoista kilometriä ajetun Ford GT:n hinta nousi yli kolmenkertaiseksi uuden auton hintaan verrattuna. Ford halusi myynnin estävällä sopimuksella estää tällaisen spekuloinnin. Heidän ajatuksenaan oli myydä viisisataa valmistettavaa GT:tä sellaisille asiakkaille, jotka toimisivat yhtiön suurlähettiläinä. Yksi asia on varmaa. Mikäli Ford tekee vielä uudelleen vastaavan erikoismallin, 48/500 GT:n ostajalle sellaista ei myydä.