Sarjakuvamaiset lasten plastiikkakirurgia-appit vahvistavat lasten ja nuorten ulkonäköpaineita. Pelien viesti on, että ulkonäössä on aina parantamisen varaa ja että veitsellä leikaten tilanteen voi korjata.

Aiheetta on analysoitu The Verge -verkkojulkaisun jutussa.

Plastiikkakirurgian mobiilipelejä on lukuisia eri käyttöjärjestelmille.

Esimerkiksi Androidille saatava Princess Plastic Surgery -pelissä voi pelastaa rumaksi taiotun prinsessan noidan kynsistä tekemällä hänelle ”ammattimaisen plastiikkakirurgian”.

Nose Doctor Fun Kids Game puolestaan lupaa opettaa lääketiedettä tytöille ja pojille opastamalla heidät tekemään sarjakuvahahmolle nenänmuotoilun.

Pelit Ovat herättäneet arvostelua. Butterfly Foundation -järjestö toimii Yhdysvalloissa tehtävänään ehkäistä ja hoitaa syömishäiriöitä. Sillä on meneillään kampanja, jossa vedotaan Appleen, Googleen ja Amazoniin.

Vetoomuskampanjan tavoitteena on, että haavoittuvassa iässä oleville lapsille ei tarjottaisi ulkonäköön negatiivisesti suhtautuvia pelejä. Järjestön edustajat eivät usko vanhempien valvonnan riittävyyteen.

Järjestön mukaan ikärajat eivät toimi, jos esimerkiksi pelin visuaalinen muotoilu on lapsia houkuttelevaa. Vetoomuksen on allekirjoittanut yli 119 000 ihmistä.

Vuonna 2013 Apple ja Google poistivat ainakin Barbieen kytketyt pelit. Näissä yli yhdeksänvuotiaille suunnatuissa peleissä näkemyksenä oli vedota ylipainoon, jota ei enää mikään muu kuin leikkaus voinut hoitaa.

Pelejä tuottava Bravo Kids Media kehuu käyttäjien arvioinneilla ja latauksilla. Sen tuotteista esimerkiksi Crazy Pregnant Mom Makeover -pelillä on App Storessa kansainvälisessä arvioinnissa 4,4 tähteä. Clumsy Santa ER Surgery -peli puolestaan on Google Playstä ladattu yli 100 000 kertaa.