Venäjän presidentti Vladimir Putinin neljännet virkaanastujaiset pidettiin eilen 7. toukokuuta 2018 Moskovassa.

Ja mikä olisikaan ollut parempi hetki esitellä yleisölle Venäjän autoteollisuuden ylpeys, uusi Kortezh-limusiini – auto, joka edustaa Venäjän teknologista ja teollista itsenäisyyttä.

Putinin näkeminen uuden edustusautonsa kyydissä tuli monille yllätyksenä, sillä venäjän teollisuus- ja kauppaministeri Denis Manturov kertoi vain viikkoja aikaisemmin, että vielä virkaanastujaisissaan Putin joutuu käyttämään vanhaa Mercedes-Benz-limusiiniaan.

Kortezh kuvattuna virkaanastujaisissa. (Kuva Wikimedia Commons)

Ainakin Kortezh oli riittävän valmis kuljettaakseen presidentin parin sadan metrin matkan tämän toimistolta juhlapaikalle Kremlin palatsiin.

Kortezhin tekniset tiedot ovat edelleen valtionsalaisuus, mutta ne julkistettaneen lähiaikoina. Viimeistään elokuussa auton virallisen esittelyn yhteydessä.

Kuvat Putinin ensimmäisestä matkasta Kortezhin kyydissä voit käydä katsomassa Reutersin sivuilta.


Tämän me jo tiedämme

  • Kortezhia, joka kääntyy suomeksi saattueeksi tai hautajaissaattueeksi, on kehitetty Venäjällä vuosikymmenen alusta alkaen. Autoa valmistetaan Moskovan kansallisessa ajoneuvo- ja moottoritekniikan kehitysinstituutti NAMIssa.
  • Auton tekniikka on pääosin venäläisten suunnittelemaa, mutta sen moottori on valmistettu yhteistyössä Porschen kanssa.
  • Limusiinin lisäksi autosta tuodaan myöhemmin markkinoille sedan-, suv- ja tila-autoversiot.
  • Kutakin mallia on määrä valmistaa neljästä viiteen tuhatta kappaletta seuraavan vuosikymmenen loppuun mennessä.
  • Kortezh ei ole vain valtionjohdon auto. Kuka tahansa (riittävän varakas) venäläinen voi sellaisen ostaa.
  • Autoa tullaan vuodesta 2019 markkinoimaan Aurus-brändin alla.