Hopeiseen magnesiumkoteloon rakennettu Surface Book 2 on saatavana joko 13,5 tai 15 tuuman laiteversiona, ja ulkoisesti uutuus muistuttaa edeltäjäänsä.

Ennakkotietojen mukaan jälkimmäinen tulee virallisesti myyntiin vain Yhdysvalloissa.

Pienempi PixelSense-kosketusnäyttö toimii 3000 x 2000 pisteen tarkkuudella, kun taas isommassa hyödynnetään 3240 x 2160 pisteen erottelua.

”Koska kyseessä on hybridilaite, näyttö toimii itsenäisesti täppärinä mutta kiinnittyy nopeasti näppäimistön ja liitännät käsittävään alustaan.”

Niin sanotussa hinnat alkaen -mallissa on i5-7300U-tuplaydinsuoritin ja yhdysrakenteinen näytönohjaus, mutta 13,5 tuuman laiteversion saa tilattua myös i7-8650U-neliydinsuorittimella ja nVidia GeForce GTX 1050:lla, jonka grafiikkamuisti rajoittuu kahteen gigatavuun.

Microsoftin mukaan Forza Motorsport 7 ja Gears of War 4 pyörivät 1080p-näyttötilassa keskimäärin 60 ruudun sekuntinopeudella, mutta kuvanlaatu-asetuksista ei mainita mitään. Kahden gigatavun näyttömuisti rajoittaa näkymien laatua, mutta kokonaisuutena Surface Book 2 sopii perusversiota lukuun ottamatta myös pelaamiseen.

Isompi 15 tuuman kokoonpano toimitetaan aina järeämmällä nVidia GeForce GTX 1060 -näytönohjaimella, jossa on kuusi gigatavua grafiikkamuistia.

Keskusmuistia saa 8–16 gigatavua ja massamuistina on aina 256, 512 megatavun tai teratavun kokoinen ssd-asema (mini PCI-e).

Valmistajansa mukaan Surface Book 2:n akkukesto yltää videotoistossa noin 17 tuntiin. Näytöllä ja näppäimistöllä varustettuna laite painaa joko 1,6 tai 1,9 kiloa kokoluokasta riippuen, joten kyse ei ole mukana raahattavasta työaseman korvikkeesta, vaan pikemminkin aidosta kannettavasta.

Varustelussa tai liitännöissä ei ole mainittavia puutteita. Niinpä Surface Book 2 vaikuttaa ainakin ensitietojen perusteella kohtuullisen suorituskykyiseltä ja tasapainoiselta uutuudelta.

Hinta liikkuu 1500 ja 3300 dollarin välillä. Ennakkomyynti alkaa marraskuun 9. päivänä, ja lisätietoja löytää valmistajan verkkosivuilta.

Saatavuudesta Suomessa ei ole vielä tietoa.